doctorhousewife

Dobostorta dob nélkül feketeribizlis gumicukorral

Benedek fiunk ötödik születésnapját ünnepeljük ma. A csipetcsapat (Bene és Boni) apával a Fővárosi Nagycirkuszban múlatják az időt éppen. Bene imádja a cirkuszt, aki ismeri őt lehet nem a zenés, vidám produkcióra gondol, ami a színpadon folyik és fizetünk érte, hogy megnézhessük. Benének ez a vérében van és magától is napi szinten űzi 🙂 Na de félre a tréfát és az öniróniát. Ezt kapta a szülinapjára, hogy megnézhetik az idei előadást is. Egész évben emlegeti a cirkuszt, ahova a 2. szülinapja óta mindig elvisszük. Annyira jó látni mikor ilyen boldog. 

Én itthon maradtam szegény taknyos Danikával tortát sütni. Előre mondom, hogy nagyon macerás torta, szerintem ne kezdjetek bele, de nagyon jó lett! Már régen kigondoltam, hogy Kriszti blogjából fogom elkészíteni a dobostortát, de végül annál maradtam, hogy csokitorta lesz dob nélkül. Nekem általában az a bajom a receptekkel, hogy közben mindig kitalálok valamit, hogy nekem, hogy tetszene jobban, hát így járt most a dobostorta is. Mivel Bene általában nem ehet gumicukrot – ezt is sokat hallgatjuk: hogy ő mennyire szeretne gumicukrot enni – így a dekoráció abból lesz (ezt már korábban beszereztem az Aldiban, prémium feketeribizlis gumicukor).

P1290297-001.JPG
A piskóták istenien sikerültek, végre egy jó piskóta recept, köszi érte (2 tojásfehérje felverve keményre, 40 gr cukorral, aztán belekeverni a sárgákat és végül 40 gr. liszttel elkeverni. Majd jó vékonyan kikenni sütőpapírra és 200 fokra előmelegített sütőben kb 6-7 percig sütni, majd egy kívánt alakú forma körül kivágni a lapokat). Azért nem ment minden simán ugyanis nincs konyhai mérlegem. Bene és Boni felfedező kíváncsiságának esett áldozatul kb. egy éve) így a 40 gramm kimérésével beleütköztem az első akadályba. Aztán eszembe jutott, hogy van egy csecsemőmérlegünk és azon mértem ki 0,04 kg-t és így is működött a dolog. Kicsit macerás, hogy egyesével kell sütni őket, de nincs minden nap 5. szülinap… A krémet is módosítottam egy kicsit 300 gr vajhoz adtam 50 gr karobport és 50 gr xilitet, majd készítettem még egy adagot 200 gr vajhoz adtam 30 gr xilitet és három felolvasztott gumicukrot (mikróban fél perc) aztán gyorsan kell keverni – még egy fél percre be kellett tennem a mikróba, hogy kenhető legyen – és ez ment a tetejére. Isteni lett.

P1290292-001.JPG

Csináltam még tojásfehérje habot ezzel kentem meg a szélét (2 tojájfehérje 40 gr cukorral keményre verve és 30 gramm liszttel elkeverve). És végül felkerültek a gumicukrok is. Íme a végeredmény:

P1290294-001.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!