Számomra az ősz egyik fénypontja, hogy lehet sütőtököt enni. Igen, ez egy ilyen apró dolog, aminek lehet és még tudok is örülni. Sőt tököt is szoktunk faragni. Én még akkor látogattam el az USA-ba, amikor Magyarországon még csak a horrorfilmekből volt ismerős a Halloween. Ő, ilyen öreg vagyok? A bőröndömben hoztam haza fűszerezett sütőtök konzervet, mert a helyiek nem tudták megmondani mit is kell belerakni, ők ugyanis mindig konzervből készítették. Nem mertem megkockáztatni, hogy a szüleim kimaradjanak ebből a földi örömből, így inkább vettem 99 centért egy dobozzal :). Azóta persze kikupálódtam és most már sejtegetem, mitől lesz ízes a pite. Azóta is minden évben sütök legalább egy pumpkin piet. Így volt ez az idén is. Vajas pitetésztát készítek hozzá (liszt (fehér és graham keverve), 1 tojás, cukor, vanília és sütőpor) és ezzel bélelem ki a piteformát, ezt 10 percig elősütöm és aztán rakom bele a tölteléket (ha tök, akkor megsütve, tejszínnel (lehet mascarpone is), mézzel, cukorral (idén kipróbáltam a xillitet) fahéj, gyömbér, őrölt szegfűbors + 2 tojás) aztán 180 fokon kb. 40 perc. A dekorálásban idén Boni és Bene is segített. Kígyócskákat gyúrtak, amiből aztán én a következő kreatúrákat képzeltem el 🙂 Ti milyen pitét szerettek?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: