Pesztó

Ez az első nyarunk a szép új házunkban és régi vágyam teljesült azzal, hogy van egy kis zöldségeskertem. A paradicsomjaim igen hálásak, igaz velük elég sokat foglalkoztam, mert már februárban elkezdtem növeszteni a palántákat. Na jó ez egy kicsit nagyképűen hangzik, mert nőttek azok maguktól, egészen április végéig, amikor kikerültek jelenlegi helyükre. Olyan kicsik voltak nem gondoltam, hogy ennyire megnőnek, jövőre majd nagyobb helyet hagyok nekik. Még így is napi 1 kg érett parit szüretelünk, már több hete. Ma vettem észre, hogy megnőtt a saláta is, még anyukám szórta el a magokat és sokáig csak sorvadoztak, de úgy látszik meggondolták magukat, mert ma egy jó kis paradicsom-saláta salátát ettünk a szintén saját termesztésű bazsalikomból készült pesztóhoz. A pesztóba olivaolajat, citromlevet, sok bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot és sót tettem (a felsorolás szerinti csökkenő mennyiségben), botmixerrel összezüzültem és jól bebalzsamoztam vele a spagettit. Jó érzés volt a saját termesztésű alapanyagokból készült vacsorát enni.

 

Tovább a blogra »