A hűtőben két hete kókadozó – még karácsony előtt vettem – igen nagy méretű póréhagymát formás karikákra vágtam, majd olajon kicsit megfonnyasztottam. Elárasztottam 450 gramm tejföllel és hozzáreszeltem 200 gramm sajtot (olcsó trapista), frissen reszelt szerecsendióval fűszereztem. Felhívom a figyelmet, hogy sót nem raktam hozzá, mivel a sajt amúgy is elég sós. Ez a töltelék került a 3-4 milliméter vastagra kinyújtott bolti levelestésztával kibélelt tálba. 220 C-on addig sütöttem, amíg jól meg nem pirult a teteje. Ezt a receptet még Hollandiában tanultam, ahol egy 5 fős családnak plusz magamnak készítettem vacsorát hetente négyszer kizárólag bio alapanyagokból. A tésztát, ami kimaradt vékonyra kinyújtottam, megszórtam sajttal, feltekertem, mint egy rétest, csigákat vágtam belőle és ezeket is megsütöttem (220 C-on, pirulósra).
Ezt kifejezetten azzal a szándékkal tettem, hogy Benedeknek legyen valami, amit két kézzel tud a szájába tömni, és mégsem úgy néz ki, mint egy malac utána (mármint Bene).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: