doctorhousewife

Rántott nyelvhal kínai szójaszószos tojásos tésztával


Rántott nyelvhal kínai szójaszószos tojásos tésztával. Elég egzotikusan hangzik, pedig gyakorlatilag egy sima rántotthallfiléről van szó. Új otthonunkhoz legközelebb eső bolt egy giga CBA – egyesek szerint csak flancolnak, hogy CBA, hiszen valójában egy nagy ABC-ről van szó:) a lényeg, hogy van frisshal pultjuk! Nem mondom, hogy olcsók a tengeri és édesvízi herkentyűik, de legalább lehet kapni, ahogy az egyszeri ember mondaná. A lazaccal kezdődött a dolog és most kipróbáltuk a nyelvhalat is.

Bizarr neve ellenére egy szép, fehérhúsú, filézett állapotában tökéletesen szálkamentes halról van szó. Megsütve nincs halíze és az állaga nagyon jó, nem az az omlós fajta hanem egy picit masszívabb, biztos ezért nyelvhal. Úgy vettem, hogy Benussal majd ezt ebédeljük, így csak két kis szeletet kértem. Aztán végül vacsira készült el és mind a hárman jóllaktunk belőle.

A halat teljesen hagyományosan kirántottam -liszt, tojás, zsemlemorzsa- mivel nem egy összetörős hal, nagyon könnyű volt vele dolgozni. A eredeti kínai tojásos tésztát forrásban lévő vízzel le kell önteni, majd 10 perc és fedő alatt a tészta felszippantja a vizet és megpuhul, ezután kell rálocsolni a szezámolajat, keveset és az ízlés szerinti szójaszószt. Én szeretem az édes szójaszószt, bár az lehet, hogy nem is kínai. Ezután kedvenc zöldségeinket apróra vágva a tésztához adom, most csak csemegekukoricát tettem hozzá, és wokban picit megpirítom. Könnyű elkészíteni és finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!