Krumplis lángos, ahogy mi szeretjük

Krumplis lángos. Két óriási krumplit, amit Benedek hozott elő a spájzból, hajában megfőztem és jól szétpaszíroztam. Szórtam rá egy csomó lisztet és ráöntöttem a meleg cukros tejben megfuttatott élesztőt, raktam hozzá még 2 kanál tejfölt is. Aztán még annyi lisztet adtam hozzá, hogy "hólyagos" tésztát kapjak. Mindenhol így írják és tényleg, sokkal puhább mint a kenyértészta, de közel sem folyós, én olyanra csinálom, hogy fakanállal épphogy össze lehessen még keverni, aztán szórok még a tetejére is lisztet a kelesztéshez. Na nem is részletezem tovább.

Sajnos a pontos mennyiségeket nem írtam fel, már annyiszor csináltam, hogy csak úgy szemre rakom bele a cuccost, ja és persze meg is sóztam. Én mindig a sütőben kelesztem, valamivel 50 fok alá állítom és így 1 óra alatt jól megkel. Aztán kilisztezett nyújtódeszkán picit kinyújtogatom, csak úgy kézzel szoktam, és egy nagylyukú pogácsaszaggatóval vágom előle a lángoskákat, amiket aztán bő olajban pár perc alatt világosbarnára sütök.

 

 

 

 

 

 

 

 

Így kábé akkorák lesznek, mint egy menzás fánk, mi így szeretjük, mert lehet belőle jó sokat enni.

Tovább a blogra »