doctorhousewife

Krumplis lángos, ahogy mi szeretjük

Krumplis lángos. Két óriási krumplit, amit Benedek hozott elő a spájzból, hajában megfőztem és jól szétpaszíroztam. Szórtam rá egy csomó lisztet és ráöntöttem a meleg cukros tejben megfuttatott élesztőt, raktam hozzá még 2 kanál tejfölt is. Aztán még annyi lisztet adtam hozzá, hogy "hólyagos" tésztát kapjak. Mindenhol így írják és tényleg, sokkal puhább mint a kenyértészta, de közel sem folyós, én olyanra csinálom, hogy fakanállal épphogy össze lehessen még keverni, aztán szórok még a tetejére is lisztet a kelesztéshez. Na nem is részletezem tovább.

Sajnos a pontos mennyiségeket nem írtam fel, már annyiszor csináltam, hogy csak úgy szemre rakom bele a cuccost, ja és persze meg is sóztam. Én mindig a sütőben kelesztem, valamivel 50 fok alá állítom és így 1 óra alatt jól megkel. Aztán kilisztezett nyújtódeszkán picit kinyújtogatom, csak úgy kézzel szoktam, és egy nagylyukú pogácsaszaggatóval vágom előle a lángoskákat, amiket aztán bő olajban pár perc alatt világosbarnára sütök.

 

 

 

 

 

 

 

 

Így kábé akkorák lesznek, mint egy menzás fánk, mi így szeretjük, mert lehet belőle jó sokat enni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!