Meggyes mákos muffin, a receptet anyukámtól kaptam. 30 dkg lisztet 5 kanál mákkal, 1 csomag sütőporral, ízlés szerint cukorral és 2 csomag vaníliáscukorral összekeverünk (én egyszer kifelejtettem a cukrot és úgy is finom lett). 10 deka vajat megolvasztunk hozzákeverünk 2 kanál baracklekvárt és 2 marék magozott meggybefőttet.
Hozzáöntünk 100 ml tejet, 2 tojást és jól összekverjük. A szilárd és folyékony fázisokat ezután egymásnak eresztjük és kész a massza, amit aztán muffinformába kanalazunk (kiolajozott vagy sütőpapiros) és 20 percig 199 fokon sütjük, ha csak egy fokkal is több odaég (tapasztalat)
Ez alapján a recept alapján bármilyen muffint meg lehet csinálni, mákot bármilyen darálttal, lekvárt és befőttet bármilyen folyékony, nedves anyaggal le lehet cserélni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: